Hoe zullen relaties en seks er in 2050 uitzien? Tien binnen- en buitenlandse seksuologen, filosofen en opiniemakers keken op 14 december 2021 in hun glazen bol tijdens De toekomst van seks, een inspiratiedag van Sensoa. Een terugblik aan de hand van enkele markante quotes op sociale media.

De toekomst van seks was een online inspiratiedag. Sensoa streamde de sessies live vanuit de Sylvester-studio's in Haacht. Host was Eva Kamanda.

De toekomst van seksuele oriëntatie en gender

In de eerste sessie gingen Els Elaut, Jaouad Alloul en Bieke Purnelle in debat over seksuele oriëntatie, geslacht en gender. LGBT kennen we onderhand wel, maar waar staan Q, A, I en + voor en komen er nog letters bij? En worden biologisch geslacht en gender binnenkort losgekoppeld van elkaar?

De Standaard-journaliste Eva Berghmans zorgde voor enkele zeer gesmaakte intermezzo's.

De toekomst van relaties

In de tweede sessie ging het over de toekomst van relaties en mochten Katrien De Graeve, Paul Enzlin, Marieke Dewitte en Heleen Debruyne hun glazen bol bovenhalen. Is monogamie binnenkort een achterhaald concept? Bestaat seksuele vrijheid en willen we die wel? En wordt elke relatie hoogst individueel maatwerk?

De toekomst van technologie en seksualiteit

In de derde sessie draaide het rond seks en technologie. Sexting, online datingapps, remote seksspeeltjes …  Technologie wint terrein in onze seksuele beleving. Hoe evolueert dat en wordt het een bron van jaloezie? Chloé De Bie, Justin Lehmiller en Lily Frank gaven een overzicht van sekstechnologie vandaag en in de toekomst. Ze namen ons mee naar de grenzen van sextech en gingen in op enkele belangrijke ethische vraagstukken.

Bekijk de volledige opname

Wil je de opname bekijken van onze Inspiratiedag 'De toekomst van seks' van 14 december 2021? Dat kan tegen betaling van 60 euro. 

Registreer je en bekijk de volledige opname