Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Diensten

Als expertisecentrum biedt Sensoa ook een aantal diensten aan:

Sensoa Vorming

Sensoa Vorming organiseert vormingen voor professionals over thema's zoals relationele en seksuele vorming en voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. U kan daarbij ook kiezen voor vormingen op maat voor en in uw organisatie. 

Meer over Sensoa Vorming op seksuelevorming.be

Sensoa Leermiddelenbank

De Sensoa leermiddelenbank heeft een uitgebreid aanbod van educatieve materialen voor relationele en seksuele vorming (RSV). U kan materialen ontlenen in de Leermiddelenbank in Antwerpen, of in een aantal ontleenpunten.

Sensoa Shop

In de online shop kan u informatieve en educatieve materialen bestellen.

Ga naar de online shop van Sensoa

Sensoa Positief

Sensoa Positief ondersteunt mensen die pas de diagnose kregen mensen die al langer hiv-positief zijn en mensen die er professioneel mee in contact komen. De dienstverlening is gratis en de informatie die je deelt met de medewerkers wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Als u anoniem wil blijven, dan kan dat. Onze diensten zijn een aanvulling op bestaande dienstverlening zoals de Aidsreferentiecentra en de Centra voor Algemeen Welzijnswerk.

Meer over Sensoa Positief op levenmethiv.be

Websites van Sensoa

  • Allesoverseks.be: Voor jongeren van 15 tot 25 jaar met vragen over seks en relaties.

  • Seksualiteit.be Alle info voor volwassenen over anticonceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv, lichaam en seks, seks in relaties, seksueel misbruik en seksuele voorlichting.

  • Mannenseks.be: Alle info voor homo's over seks, relaties, hiv en seksueel overdraagbare aandoeningen, seksuele gezondheid, het lichaam en waar je terecht kan voor hulp.

  • Levenmethiv.be: Alle info voor mensen met hiv, professionals of wie in contact komt met iemand met hiv, over leven en omgaan met hiv en aids, de diagnose, erover praten, seks en relaties, gezond leven en het aanbod van Sensoa Positief.

  • Seksuelevorming.be: Alle lesmateriaal, vormingen en achtergrondinfo over relationele en seksuele vorming, de aanpak, projecten en organisaties die daarrond werken voor leraars en begeleiders.
  • Zanzu.beLaagdrempelige informatie over seksualiteit en seksuele gezondheid in 14 talen voor anderstaligen en professionals die met hen werken.