Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Allesoverseks.be volledig gerestyled

03/12/2014 - 13:38

Allesoverseks.be, de jongerensite van Sensoa, is helemaal opgefrist. Op Allesoverseks.be komen maandelijks ongeveer 65.000 jongeren informatie over seks en relaties zoeken. Dankzij de tips van jongeren is de vernieuwde site aantrekkelijker en nog beter afgestemd op hun noden. Ze vinden er to the point antwoorden op concrete vragen, verhalen van andere jongeren en herkenbaar beeldmateriaal. 

Verhalen en ervaringen delen 

Op Allesoverseks.be kunnen jongeren meer dan 600 verhalen lezen. Zo delen ze ervaringen over lichaamsbeeld, daten en cyberliefde, veilig vrijen en relaties. De verhalen zijn anoniem, of van de hand van één van de 10 Allesoverseks-reporters. Die reporters tekenen de woorden van een jongere uit hun omgeving op en maken daar een getuigenis van. In de nieuwe rubriek ‘advies van de sekscoach’ publiceren een vraag van een jongere met het advies van een expert, in samenwerking met de JongerenAdviesCentra. 

Aantrekkelijk en realistisch beeldmateriaal 

De site bevat veel beeldmateriaal: foto’s en ondersteunende beelden maken dat jongeren zich met de personages uit de verhalen kunnen identificeren. En dat de informatie toegankelijk en begrijpelijk is. Zo lieten we een veertigtal seksstandjes tekenen. De doelstelling was om, in de geest van de site, doorsnee jongeren uit te beelden (dik en dun, blank en gekleurd, hetero en holebi). Ze zijn te zien in herkenbare situaties (wat meestal betekent: oncomfortabel, denk aan goedkope zetels, twijfelaars en wankele festivaltentjes) en in ook anatomisch haalbare posities.

Concrete vragen en antwoorden

Allesoverseks.be geeft antwoorden op concrete vragen. Jongeren vinden nu antwoorden over Liefde & Relaties, Lichaam, Soa’s & Hiv, Anticonceptie & Zwangerschap, Seks in de praktijk, Seks & Media en Seks & Grenzen. Nieuw zijn onderwerpen zoals handicap, seksuele problemen en internet, maar ook daten, sekstechnieken en omgaan met pornografie. 

Seks van A tot Z

Naast deze klassieke structuur bevat de site nog een handige zoekfunctie en een woordenboek dat de belangrijkste terminologie over seksualiteit en relaties verklaart.