Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

BREACH organiseert symposium over hiv-preventie in België

26/06/2012 - 16:38

Op vrijdag 28 september en zaterdag 29 september vindt in Brussel het 2e BREACH-symposium plaats. Het symposium staat volledig in het teken van de hiv-preventie in België en iedereen die betrokken is bij de preventie van hiv is welkom. Het is de eerste keer in België dat al deze mensen bij elkaar worden gebracht. Breach is het Belgische hiv- en aids-researchconsortium. Ook Sensoa maakt daar deel van uit.

Doel

Het doel van het symposium is iedereen die betrokken is bij de preventie van hiv de kans te geven om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Iedereen is welkom: onderzoekers, artsen, politici, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen, epidemiologen, preventiewerkers, mensen met hiv … Het symposium moet uiteindelijk resulteren in een lijst van aanbevelingen voor een meer gestructureerde aanpak van de epidemie in België.

Programma

Op het programma staan een pak interessante lezingen van binnen- en buitenlandse specialisten. Maar dat is niet alles: op vrijdagnamiddag zijn er workshops gepland waar deelnemers met elkaar in debat kunnen gaan over een betere hiv-preventie. Er vindt ook een posterwedstrijd plaats, opdat relevant onderzoek en goede praktijken gedeeld kunnen worden. Organisaties krijgen de kans om zich voor en na de officiële sessies, tijdens de koffiepauzes en de walking lunch voor te stellen.

Praktisch

  • Vrijdag 27 september (van 9.30 tot 17.00) en zaterdag 28 september (van 9.30 -13.00) in het Diamant Brussels Conference Centre (Reyerslaan 80, 1030 Brussel).
  • De voertaal op het symposium is Engels, maar tijdens sessies op vrijdagmiddag en het rondetafelgesprek op zaterdagochtend kan ook Nederlands, Frans en Engels gesproken worden.
  • Deelname is gratis, maar je moet vooraf inschrijven en aangeven aan welke workshops je wil deelnemen.

Meer informatie en inschrijvingen