Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Het boek Hiv+

28/08/2011 - 12:00

'Ik hoop dat HIV+ discussies losmaakt in de Vlaamse huisgezinnen. In de eerste plaats om lotgenoten te helpen die niet naar buiten durven te komen. Ik leef van dag tot dag en zie wel wat de toekomst brengt. Grote ambities heb ik niet, gewoon een zinvol, boeiend leven. Dat lijkt mij iets om na te streven.' — Nick

Naar schatting 15.000 Belgen zijn seropositief. Elke dag komen er drie diagnoses bij. Uit angst voor stigmatisering hullen ze zich al te vaak in stilzwijgen. In het boek Hiv+ doorbreken dertien van hen de stilte en gaan ze de confrontatie aan met hun omgeving. Hun doel? Bestaande vooroordelen wegnemen en tonen dat ze mensen zijn zoals jij en ik. Ze bewijzen dat, ondanks hun moeilijke status, hun toekomst meer dan de moeite waard is om voor te vechten.

De auteur, Cis Van Peer, ging voor dit boek uitgebreid praten met dertien mannen en vrouwen met hiv. Over de harde diagnose, taboes en discriminatie, maar ook over onvoorwaardelijke vriendschap, levenskracht en positiviteit.

Het boek verschijnt in samenwerking met de makers van de tv-reeks 'HIV+' en Eén en is verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Lannoo.