Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hiv-remmers moeilijk leverbaar?

25/04/2012 - 15:05

Recent kwamen er verschillende berichten in de media over de bevoorrading van onder andere hiv-remmers bij de apothekers.

Een beperkt aantal geneesmiddelengroothandels zou geneesmiddelen, waaronder hiv-remmers, vanuit België naar andere Europese landen exporteren om extra winst te maken. Hierdoor kunnen er lange levertermijnen zijn aan apothekers. Gevolg: als patiënt moet je soms bijna een week wachten op je medicatie.

Sensoa vindt dit niet aanvaardbaar.  We houden de vinger aan de pols en werken met andere (patiënten)organisaties samen om tot oplossing te komen.

Ondertussen alvast goede raad:

  • Zorg dat je steeds een (maand)verpakking medicatie extra in huis hebt. Op die manier moet je de therapie nooit onderbreken als er eens een latere levering bij je apotheker zou gebeuren.
  • Er is geen reden tot hamsteren van grote voorraden medicatie.  Er is geen tekort aan geneesmiddelen. Wanneer groothandels niet tijdig aanleveren, kan de apotheker de hiv-remmers ook rechtstreeks bij de farmaceutische firma bestellen.
  • Praat met je apotheker als je moeilijkheden ondervindt door latere leveringen.  Hij zal je zeker kunnen informeren en met jou zoeken naar oplossingen.

Heb je nog vragen? Wil je jouw ervaringen delen?

Neem gerust contact op met Sensoa Positief op 078 151 100 (van maandag tot donderdag van 13u tot 16u) of via positief [at] sensoa.be.