Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Live positive: Leven met hiv anno 2013

15/05/2013 - 14:09

Zondag 19 mei Zondag 19 mei organiseert Sensoa ‘Live Positive’, het ontmoetingsmoment voor iedereen die geraakt is door hiv. Het is de opvolger van het International Aids Candlelight Memorial, een dag waarop overal ter wereld wordt stilgestaan bij de gevolgen van hiv en aids.

Levenskwaliteit voorop

De nieuwe naam is niet zomaar gekozen. Patrick Reyntiens (Sensoa) stelt het zo: "We hebben de formule niet zomaar omgegooid. Vandaag de dag is ‘leven met hiv’ niet langer ‘overleven met hiv’. We merken meer en meer bij de mensen die bij ons langskomen dat levenskwaliteit belangrijker wordt. Dat staat dan ook centraal in wat we bij Sensoa ontwikkelen voor mensen met hiv. En die visie willen we ook vandaag doortrekken en weerspiegelt zich in de nieuwe naam. We willen positief in het leven staan."

Achterom en vooruit blikken

Live Positive 2013 is in de eerste plaats bedoeld voor mensen met hiv. Zij kunnen er lot- en bondgenoten ontmoeten, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar. Op het programma staan getuigenissen en panelgesprekken over verschillende thema’s en livemuziek van Songhunter. De ballonoplating brengt al wie gestorven is aan aids in herinnering. Maar, iedereen die geïnteresseerd is in het thema is welkom, vrienden, kennissen en familieleden en iedereen die mensen met hiv een hart onder de riem wil steken.

Lees het volledige programma van Live Positive