Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Mensen met hiv lopen de Antwerp 10 miles

16/04/2012 - 13:28

Op zondag 22 april zal Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, met een eigen delegatie deelnemen aan de Antwerp 10 miles. Met de steun van de firma Abbott werd een ploeg klaargestoomd om mee te lopen. Sommigen van hen zijn seropositief. Het project kreeg de naam HIV RUN mee. Bedoeling is mensen met hiv attent te maken op het belang van sport om de eigen gezondheid te verbeteren maar evenzeer om het algemeen publiek te sensibiliseren rond leven met hiv.

Dankzij de huidige, succesvolle aids-medicatie is hiv meer en meer een chronische aandoening geworden. Mensen met hiv worden ouder, maar lopen ook grotere gezondheidsrisico’s door het virus en de medicatie. Gezond blijven door bijvoorbeeld aan sport te doen is dus de boodschap. Naast mensen met hiv lopen ook collega's van Sensoa en sympathisanten mee. Door hun opvallende T-shirts met het opschrift HIV RUN willen ze meehelpen hiv uit de taboesfeer te halen. Mensen met hiv proberen een normaal leven te leiden en daar hoort ook sportbeoefening bij.

Met de opbrengsten van de T-shirts zal Sensoa zijn werking naar mensen met hiv en hun omgeving ondersteunen. T-Shirts kunnen nog steeds voor 10 euro besteld worden via mailtje naar positief [at] sensoa.be

Het project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Abbott.