Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Raamwerk Seksualiteit en Beleid gelanceerd

29/02/2012 - 11:40

Sensoa en Child Focus reiken met het Raamwerk Seksualiteit en Beleid de bouwstenen aan voor een stevig en integer beleid rond seksualiteit en lichamelijke integriteit. Het is bedoeld voor alle sectoren waar men met kinderen, jongvolwassenen of (kwetsbare) volwassenen werkt in een organisatorisch en eventueel residentieel verband. De gemeenschappelijke bekommernis is dat zo'n beleid zo integraal mogelijk is: het vertrekt bij een breed kwaliteitsbeleid en bouwt dan verder met een preventie- en reactiebeleid.

Het bundelt een modelvisie, concrete instrumenten en boeiende achtergrondinformatie: allerlei elementen die een organisatie nodig heeft om rond dit belangrijke thema een nieuw beleid op te bouwen of een bestaand beleid bij te schaven. Om zelf aan de slag te kunnen zijn bewerkbare versies van de instrumenten van het Raamwerk voorzien.

De sectoren van Welzijn, Jeugd en Sport engageerden zich reeds om in 2012 een aanpassing van het Raamwerk te maken.

Het Raamwerk Seksualiteit en Beleid kwam tot stand met de ondersteuning van een groep experts en verantwoordelijken uit verschillende sectoren die samen als feedbackgroep functioneerden.