Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Sensoa wijzigt zijn informatie-aanbod

26/08/2011 - 12:00

Eind 2011 lanceert Sensoa met een nieuwe website voor volwassenen over diverse aspecten van seksuele gezondheid. Het betekent ook het einde van de jarenlange dienstverlening van de Veilig Vrijenlijn, een telefoonlijn waarop iedereen terecht kon met vragen over hiv, soa en anticonceptie.

Positieve en respectvolle seksualiteit

Sensoa wil de komende jaren voluit de kaart trekken van een digitaal informatie-aanbod naar het brede publiek. De website past binnen deze strategie. De informatie zal uiteindelijk niet enkel handelen over preventie van hiv, aids soa, ongeplande zwangerschappen of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook andere aspecten komen er in aan bod die volwassenen kunnen ondersteunen een positieve en respectvolle seksualiteit te ontwikkelen. Voor ouders wordt een luik voorzien om met hun kinderen over relaties en seksualiteit te kunnen praten.

Meer mensen bereiken

Sensoa wil met dezelfde middelen meer mensen kunnen bereiken. Daarom wordt het aanbod van de Veilig Vrijenlijn op 31 oktober 2011 afgebouwd. We betreuren dat we niet tegelijkertijd een kwalitatief aanbod via het internet kunnen organiseren én een persoonlijke service met een luisterend oor en een duidelijk advies op maat. Maar, we weten wel dat we via het internet een steeds breder wordende groep mensen kunnen bereiken.

Een digitaal aanbod is natuurlijk niet hetzelfde als een telefoonservice. We zullen de informatie op de nieuwe site baseren op de meest gestelde vragen aan de Veilig Vrijenlijn. Tegelijkertijd voorzien we op de website ook een goed doorverwijssysteem voor bezoekers die toch nog met vragen blijven zitten.