Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Sexpert nodigt gebruikersgroep uit

28/10/2011 - 14:40

Sexpert voert een grootschalig bevolkingssurvey naar seksuele gezondheid in Vlaanderen. Op donderdag 24 november nodigt het onderzoeksproject u uit voor de gebruikersgroep, een bijeenkomst voor mensen die willen meedenken over het concretiseren van de analyseplannen.

Programma

12u - 12u30
Verwelkoming—Stand van zaken Sexpert I en II

12u30 - 14u
Postermarkt door de Sexpert-onderzoekers,
inclusief aangeboden broodjeslunch

14u - 17u
Parallelle werkgroepen

  •  Sessie 1: Reproductieve gezondheid
  •  Sessie 2: SOA/HIV, seksueel risicogedrag en condoomgebruik
  •  Sessie 3: Seksuele disfuncties, seksueel grensoverschrijdend gedrag en partnerrelaties
  •  Sessie 4: Seksueel gedrag bij jongeren en RSV

De werkgroepen geven een voorstelling van concepten die rond de respectievelijke thema's opgenomen zijn in de Sexpert vragenlijst. Er wordt een overzicht gegeven van de informatie die beschikbaar zal zijn na het afronden van de dataverzameling en de data-analyse.

Daarna wordt er gebrainstormd rond onderzoeksvragen die voor het werkveld belangrijk zijn. Samen met het Sexpert-team worden de mogelijkheden om deze vragen te vertalen naar concrete analyseplannen bekeken. Deze werkgroepen zijn een eerste stap in het uittekenen van een seksuele gezondheidsstrategie voor Vlaanderen.

Praktisch

De gebruikersgroep vindt plaats op donderdag 24 november op de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen in Gent.

Wilt u deelnemen aan de gebruikersgroep, schrijf dan in voor 7 november via info [at] sexpert-vlaanderen.be. Bij inschrijving dient u twee werkgroepen naar keuze door te geven.

Rond 15 november ontvangt u (onder embargo) een kopie van de Sexpert vragenlijst én een samenvattende conceptenlijst. Op basis daarvan vragen we u om vooraf één mogelijke onderzoeksvraag door te sturen die interessant is voor uw specifiek werkveld.