Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Allesoverseks.be maakt realistische selectie van seksstandjes

13/02/2015 - 17:02
sensoa - standje seks - allesoverseks - website

De jongerensite van Sensoa lijst welgeteld 34 standjes op. Naast de vier basisstandjes, worden de dertig meest frequente afgeleiden duidelijk met tekeningen uitgelegd. Een short list als het ware, waarmee Sensoa een tegengewicht vormt voor het arsenaal aan standjes dat elders te vinden is.

Als het over seksposities gaat, wordt soms nog wel eens naar de Kama Sutra verwezen. De info uit dit boek, uit de 2e eeuw na Christus, is echter niet op maat van de 21e eeuwse jongere. Sommige oorspronkelijk beschreven standjes lijken meer op een circusworkshop dan op manieren om geslachtsgemeenschap te hebben. De hedendaagse variant hierop is internetpornografie. Hier zien we vooral standjes waarvoor je als meisje extreem lenig of als jongen zeer gespierd moet zijn en waarin perfecte lijven de norm zijn. Dit creëert hoge, té hoge verwachtingen, zoals jongeren zelf ook aangaven.

Wat jongeren willen

Meer van minder, was hun vraag, en een reality-check. Zij beseffen ook dat er geen ontelbare wijzen bestaan waarop twee lichamen in mekaar kunnen haken. De 34 seksstandjes op Allesoverseks.be hebben dan ook een technisch gedeelte dat gedetailleerd beschrijft hoe je als koppel moet liggen, staan of zitten, daarnaast worden bij elk standje de voor- en nadelen opgesomd. Dit is zeer praktisch opgevat. Je hebt standjes die ideaal zijn voor een eerste keer, voor intiem contact, om een orgasme te bevorderen of om het net uit te stellen. Is het standje vermoeiend, welke seksuele stimulatie of penetratie geeft het, welke lichamelijke vereisten zijn er? Ben je wat zwaarder, klein, of heb je een grote penis; je wordt telkens doorverwezen naar een standje op maat.

Tekeningen met diversiteit

De tekeningen werden in samenspraak met jongeren ontwikkeld. Ze tonen echte jongeren, cultureel divers, hetero en holebi, met doorsnee lichamen, én in omgevingen waar ze seks hebben zoals een tentje of een typische jongerenkamer.

Nieuw illustratiemateriaal, waarbij het over sekstechnieken, maar ook over intieme handelingen en kussen gaat, zijn trouwens in de maak. Want seks in de praktijk houdt naast geslachtsgemeenschap ook andere elementen in. Ook hier zullen de tekeningen in de eerste plaats toegankelijk en herkenbaar willen zijn.

Bekijk alle seksstandjes op Allesoverseks.be