Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Welkom op Live Positive 2014

Verhalen en getuigenissen over leven met hiv

14/05/2014 - 16:05
campagnebeeld Wil jij het horen?

Zondag 18 mei organiseert Sensoa ‘Live Positive 2014’, het ontmoetingsmoment voor iedereen die geraakt is door hiv. 'Live Positive' is de opvolger van het International Aids Candlelight Memorial, een dag waarop overal ter wereld wordt stilgestaan bij de gevolgen van hiv en aids. Dit jaar staat Live Positive in het teken van 'disclosure', het vertellen aan anderen dat je hiv hebt.

Betekenisvolle naam

Die nieuwe naam voor de actie is niet zomaar gekozen. Patrick Reyntiens (Sensoa) stelt het zo: "We hebben de formule niet zomaar omgegooid. Vandaag de dag is ‘leven met hiv’ niet langer ‘overleven met hiv’. We merken meer en meer bij de mensen die bij ons langskomen dat levenskwaliteit belangrijker wordt. Dat staat dan ook centraal in wat we bij Sensoa ontwikkelen voor mensen met hiv. En die visie willen we ook vandaag doortrekken en weerspiegelt zich in de nieuwe naam. We willen positief in het leven staan."

Interessante getuigenissen en gesprekken, mooie muziek

Live Positive 2014 is in de eerste plaats bedoeld voor mensen met hiv. Zij kunnen er lot- en bondgenoten ontmoeten, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar. Maar uiteraard is iedereen welkom. Op het programma staan getuigenissen en panelgesprekken en er is livemuziek van Slow Pilot, de groep rond singer-songwriter Pieter Peirsman die met zijn door Jeff Buckley beïnvloede stijl grote indruk maakte tijdens "De beste singer-songwriter van Vlaanderen".

Bekijk het volledige programma van Live Positive 2014