Leer als professional hoe je praat over seksualiteit. Wil je je vaardigheden bijschaven? Nieuwe lesmethodieken of materialen leren kennen? Leer hoe je een beleid ontwikkelt rond seksualiteit voor je eigen organisatie.

Volg één van de eerstkomende opleidingen. Of vraag Sensoa een vorming op te stellen die helemaal voor jouw organisatie geschikt is. 

Eerstkomende opleidingen

Seksualiteit en beroepsgeheim - voor politie 

Juridische info voor de praktijk - bespreking casussen

  • Donderdagen 30 april + 4 juni
  • Schaarbeek, De Factorij
  • 't Zitemzo in samenwerking met Sensoa

Meer info

Thematische sessies Gezonde School 

Hoe maak je van jouw school een gezonde omgeving? Schrijf je in voor een infosessie ‘Gezonde School’ en zet stappen naar een samenhangend gezondheidsbeleid. 

Met workshops van Sensoa over relaties en seksualiteit - één voor lager onderwijs en één voor secundair onderwijs

  • De reeks in mei is geannuleerd wegens de Corona-crisis. Vlaams Instituut Gezond Leven bekijkt wanneer de sessies in schooljaar 2020-2021 zullen doorgaan. 
  • Heb je interesse? Geef dat door aan Vlaams Instituut Gezond Leven. Zij houden je dan persoonlijk op de hoogte. 
  • Organisatie: Vlaams Instituut Gezond Leven, Vlaamse Logo’s, VAD, Sensoa, Gezonde Mond en MOEV

Lees meer over Gezonde School

Opleidingen in jouw organisatie of bedrijf

Vraag als professional een vorming op maat aan.

Stel in overleg met Sensoa een programma op maat samen. We bekijken samen waar en wanneer we de vorming laten doorgaan.

Hoe praat ik over anticonceptie, gezinsplanning, soa's of andere seksuele thema's met anderstaligen? In deze opleiding leer je hoe je daarvoor Zanzu gebruikt.

Leer met jongeren praten over seksualiteit en relaties. Programma opbouwen, lesmaterialen, begeleidershouding

Leer seksueel gedrag van jongeren correct inschatten en gepast reageren met het Vlaggensysteem

Leer een beleid rond seksualiteit uitbouwen in 3 stappen: visie, beleid en toepassing in jouw organisatie. We stemmen het programma verder af op jouw vragen.

In deze opleiding leer je praten met kleuters en kinderen over relaties, lichaam en seksualiteit. We passen de inhoud aan aan jouw setting of doelgroep.

Hoe voer je een face to face gesprek over seks en relaties? Hoe ga je in op individuele hulpvragen? Opleiding voor hulpverleners of begeleiders van jongeren.

Hoe start ik als hulpverlener een gesprek over anticonceptie en gezinsplanning? In deze opleiding leer je hoe je dat aanpakt.

In deze vorming bekijken we hoe je sexting, porno en online situaties kan opnemen in de seksuele opvoeding van jongeren.

Spijker je kennis bij over anticonceptie en zwangerschap. Welke info heb je nodig om met de juiste kennis voor een klas of groep te staan?

Spijker je kennis bij over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en hiv. Welke info heb je nodig om met de juiste kennis voor een klas of groep te staan?

Praten over seksualiteit of seksuele problemen met je cliënt: het is niet altijd makkelijk. Met deze opleiding vergroot je je gespreksvaardigheden en zelfvertrouwen.

Onrust in je organisatie omwille van hiv? Deze opleiding leert je team respectvol, correct en professioneel handelen.

Vorming aan ouders of jongeren rechtstreeks

Sensoa geeft zelf geen vorming aan ouders of aan jongeren rechtstreeks. Voor een ouderavond of voor seksuele voorlichting op jouw school kan je beroep doen op onze partners. 

Organisaties die vorming geven aan jongeren, ouders