Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Help jij ons mee praten over seks?

We denken er elke dag aan en we maken er graag grappen over, maar als we serieus over seks moeten spreken, staan we met onze mond vol tanden. Sensoa heeft al talloze mensen leren praten over seksualiteit: over de aangename dingen, maar ook over het nemen van voorzorgen en het maken van afspraken. Daarbij kunnen we uw hulp gebruiken!

“Via de websites van Sensoa maakte ik kennis met de verschillende mogelijke anticonceptiemiddelen. Door me eerst zelf te informeren op hun site kon ik er nadien ook makkelijker met mijn ouders over spreken. Naar de dokter gaan was dan lang niet meer zo eng” zegt Kaat. 

“Ik dacht altijd dat ik zelf nooit een soa zou oplopen. Uit de ‘Share love, geen soa’ campagne van Sensoa leerde ik dat die kans groter is dan ik eerst dacht” zegt Simon. “Ik laat me nu eerst testen voor ik zonder condooms vrij en ik vind het ook niet meer beschamend om er met mijn partner over te praten.”

“Als leerkracht word ik soms geconfronteerd met seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen leerlingen" zegt Els. “Het vlaggensysteem van Sensoa helpt me om in te schatten hoe ernstig het gedrag is en hoe streng ik moet optreden. Ik zie nu in wat mijn rol is in de seksuele opvoeding van mijn leerlingen.”

Doe een gift

Vind jij ook dat seksuele beleving een recht is, vrij moet zijn van dwang, discriminatie en geweld én dat er meer aandacht moet zijn voor de plezierige en aangename kanten ervan? Steun ons dan en doe een gift!

Je kan een eenmalige schenking aan Sensoa doen door overschrijving op ons rekeningnummer. Wil je graag schenken aan een specifiek actieterrein, dan kan je dit vermelden in de mededeling van jouw overschrijving. Wil je Sensoa verzekeren van blijvende steun, dan kan je ook kiezen voor een regelmatige permanente opdracht.

IBAN   BE76 0965 5555 5595
BIC     GKCC BE BB

Vanaf een gift van € 40 (in één gift of verspreid over verschillende giften tijdens één jaar) ontvangt u van Sensoa een fiscaal attest. Met een fiscaal attest kunt u een deel van het door u gestorte bedrag van uw belastbaar inkomen verminderen door uw gift fiscaal af te trekken. Voor een gift van € 40 is dat bijvoorbeeld € 18 dat u in mindering kan brengen.

Als schenker heeft u recht op informatie over wat Sensoa met uw gift doet. Via een nieuwsbrief en deze site houdt Sensoa u daarvan op de hoogte. U krijgt een mooi overzicht van wat Sensoa doet in ons jaarmagazine 'Iedereen seksueel gezond'.

Sensoa is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

 

Sensoa is geregistreerd op donorinfo.be