WijGrijpenIn-campagne motiveert en helpt ingrijpen bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

De campagne #WijGrijpenIn zet iedereen aan om te handelen als je getuige bent van grensoverschrijdend gedrag. 90% van jongeren wil wel ingrijpen, maar 40% weet niet hoe dat te doen.

Hiv stopt op de Pride Village (14 en 15/08)

Sensoa lanceert op de Antwerp Pride deel twee van de campagne #Hiv stopt hier: geen overdracht van hiv via seks dankzij hiv-medicatie

#NuZijnWeZeker: campagne moedigt aan om te testen op soa’s, zeker bij begin van nieuwe relatie

De cijfers van syfilis, gonorroe en chlamydia zijn hoog, én de zomervakantie is in zicht. Kortom: veilig vrijen en testen op soa’s is een goed idee, zeker nu.

Sensoa Vlaggensysteem voor Volwassenen helpt reageren op en voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Wat doe je als professional die met volwassenen werkt, wanneer iemand een seksueel getinte handeling stelt? Het Sensoa Vlaggensysteem voor Volwassenen maakt seksueel (grensoverschrijdend) gedrag bespreekbaar, helpt genuanceerd inschatten én er gepast op reageren.

Grenswijs.be: Reageren en voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door een beleid te maken

Grenswijs.be helpt organisaties een beleid rond integriteit en grensoverschrijdend gedrag uit te werken rond agressie, pesten of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lesgeven over sexting laat jongeren afwegen: Is sexting een goed idee?

Sexting is hot: volgens het Apestaartjaren-onderzoek 2020 deelde 9% van de 12-18jarigen de voorbije twee maanden wel eens een seksueel getinte foto van zichzelf.

Hiv stopt hier-campagne brengt echt positief nieuws: geen overdracht van hiv via seks bij weinig virus in het bloed

0nderzoek bevestigt dat overdracht van hiv via seks niet langer mogelijk is op voorwaarde dat de hiv-positieve partner nauwgezet medicatie neemt.

Tienerzwangerschappen dalen, maar zorg en preventie blijven nodig

Ten opzichte van 2010 zien we een daling van het aantal tienerzwangerschappen met maar liefst 39%.
Goed nieuws dus, maar er is ook ruimte voor verbetering.

Corona en seks: hoe de risico's beperken?

De lockdown mag dan geleidelijk aan versoepeld worden, maar hoe verzoen je de fundamentele behoefte van de mens aan intimiteit en seks met de fysical distancing-maatregelen?

Nu is het ideale moment voor een hiv-test! POP-UP campagne gebruikt coronalockdown om hiv-virus te verslaan

De coronalockdown kan misschien de hiv-epidemie helpen stoppen. ‘Als je je laat testen op hiv tenminste’. Dat vragen homoreferentiefiguren als zoals androloog dokter Guy T’Sjoen.