Sensoa vzw, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, is op zoek naar een stagiair(e) voor de Afdeling Rechtstreeks en dit voor het terreinwerk Mannen die Seks hebben met Mannen (MSM). 

De Afdeling Rechtstreeks telt naast deze terreinwerkers ook terreinwerkers naar Mensen die leven Met Hiv (MMH) en naar Mensen met een Migratieachtergrond in Kwetsbare Situaties (MMKS). 

Terreinwerk Mannen die Seks hebben met Mannen

De activiteiten van Sensoa op het terrein voor Mannen die Seks hebben met Mannen (MSM), zijn erop gericht om de impact van hiv en soa’s op de gezondheid van MSM in Vlaanderen en Brussel te beperken.

Het actieterrein MSM promoot en informeert over veilige en prettige seks bij mannen die seks hebben met mannen. Dat betekent dat de norm van veilig vrijen wordt herbevestigd bij de doelgroep MSM. Deze norm bestaat uit:

 • Condoomgebruik
 • PrEP (Medicatie die de infectie van hiv tegengaat tijdens de seks)
 • Vroegtijdige detectie van hiv en soa
 • Niet detecteerbaar = niet overdraagbaar. Een persoon die leeft met hiv maar wiens virus niet meer te detecteren is in het bloed, kan het virus niet meer overdragen. Hijzelf blijft drager van het hiv virus.

Taken van de stagiair(e)

 • Je biedt ondersteuning bij de hiv-testweek. Dit houdt in dat je mee denkt over de communicatie strategie, contact legt met de plaatsen waar we zullen testen, vrijwilligers zoekt, begeleidt en een planning en briefing opstelt. Daarnaast help je mee bij het testen op locatie en maak je promotie op het terrein.
 • Samen met de terreinwerkers evalueer je het huidige vrijwilligersbeleid en geef je input.
 • Je organiseert mee de vorming van de vrijwilligers. Je actualiseert het vormingsaanbod.
 • Je bereidt mee events voor zoals Darklands, Belgian of Antwerp Pride, wereldaidsdag op het vlak van communicatie, planning, logistiek, en je werkt ook mee op de dag van het event.
 • Je doet mee aan online outreach op gay dating apps met ondersteuning van een terreinwerker.

Verwachtingen t.o.v. de stagiaire

 • Je zit in het 2de of 3de jaar van het hoger onderwijs in de richting Sociaal Werk of Toegepaste Psychologie
 • Je kan zelfstandig en planmatig werken, bent sociaal en hebt goede gespreksvaardigheden. Je hebt een open en respectvolle houding tav seksualiteit.
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk
 • De stageperiode valt in het voorjaar of najaar van 2025.
   

Wat is het aanbod vanuit Sensoa

Tijdens je stage word je ingewerkt in het uitgebreide veld van seksuele gezondheid en kan je in contact komen en leren van verschillende partnerorganisaties. Je leert door projectwerking samenwerken met verschillende teams en collega's (communicatie, onthaal, beleidsmedewerkers) binnen Sensoa en je krijgt een zicht op hoe we van A tot Z een project of campagne opzetten. Je krijgt een stagebegeleider toegewezen die samen met jou het traject van de stage bekijkt en mee opvolgt.

Voor het terreinwerk Mannen die Seks hebben met Mannen werken we met een outreach benadering. Dit houdt in dat we naar de plekken gaan waar onze doelgroep zich bevindt zoals de homo(seks)horeca en gay dating apps. Je krijgt dus een uitgebreide kijk op de settingen en komt in direct contact met de doelgroep en de verschillende subdoelgroepen.
 

Iets voor jou?

Spreekt dit stageaanbod je aan? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar MSM@sensoa.be
Op basis daarvan kan je uitgenodigd worden voor een selectiegesprek. We kijken er naar uit om jou te leren kennen!