Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Wereldaidsdag: check de agenda

02/11/2012 - 15:07

1 december is het weer wereldaidsdag, de dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Een dag die nog steeds noodzakelijk is. Leven met hiv kan enkel als de maatschappij mensen met hiv aanvaardt. Dat u daar achter staat, kan u eenvoudig tonen door het rode lintje te dragen. Dat is het symbool van solidariteit. Maar u kan natuurlijk ook deelnemen aan één van de vele acties:

25 november: Swim4Life

Gesponsorde zwemmarathon ten voordele van hiv- en aidsprojecten, georganiseerd door Brussels Gay Sports in het Victor Boin-zwembad in Sint Gilles. Sensoa zwemt ook mee! 

26 november: Lunchdebat

Casa Rosa (Gent) organiseert een lunchdebat met de holebihoreca en fuiforganisatoren over preventie, en de problemen ervan in een omgeving waar men ontspanning zoekt.

27 november tot 1 december: Stad Turnhout kleurt rood

Bezoekers van de Open Doek film in Utopolis Turnhout krijgen op 27/11 een rood lintje, op 30/11 zijn alle medewerkers van Stad Turnhout en OCMW Turnhout aan de beurt, op 30/11 krijgt de schoolgaande jeugd het rode lintje en condooms op de Grote Markt en de Warande en op op 1/12 worden rode lintjes uitgedeeld aan de bezoekers van de wekelijkse markt.

29 november: Opvangcentrum voor asielzoekers Sint-Truiden

Verdeling van rode lintjes en flyers.

30 november: Stationsactie in diverse steden

Van 16 tot 18u zullen de reizigers in de stations van Leuven, Gent en Antwerpen-Berchem een rood lintje opgekleefd krijgen door vrijwilligers van çavaria en Sensoa. 

30 november: Wereldaidsdagconcert in Gent

Mauro, Natalia, Sioen, Dez Mona, The Internationals, het zijn maar enkele van de artiesten die optreden tijdens het wereldaidsdagconcert in De Centrale in Gent, met daar bovenop een afterparty met the Soul Shakers. De opbrengsten gaan naar Sprinkle vzw die er weeshuizen voor Afrikaanse aidswezen mee bouwt en ondersteunt.

30 november: Wereldaidsdag Conferentie in Brussel

Ter gelegenheid van Wereldaidsdag nodigt BTC, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap, Mark Heywood uit als hoofdspreker op een conferentie over aids. Deze Zuid-Afrikaanse activist en ex-voorzitter van de UNAIDS Global Reference Group on HIV and Human Rights zal zijn uiteenzetting toespitsen op steunprogramma's voor HIV-geïnfecteerden met tuberculose.

30 November: Seminarie "Our bodies, our stories: Exploring HIV through Art " - Instituut voor Tropische Geneeskunde (Antwerpen)

Seminarie rond body mapping, een therapeuthische tool ontwikkeld in Zuid-Afrika en Kenia, met voorstelling van de resultaten van een body mapping workshop in Antwerpen.

Praktisch: Campus Rochus, aula P.G. Janssens, Sint-Rochusstraat 45, Antwerpen
Inschrijven verplicht via ssalomez [at] itg.be
9u tot 12u20 + walking lunch en bezoek tentoonstelling

30 november: Filmvoorstelling "We Were Here"

In Casa Rosa (Gent) wordt de film "We were here" van David Weissman vertoond, een documentaire over de opkomst van de 'Gay Plague', zoals aids in die beginjaren werd genoemd.

30 november: Stationsactie in Hasselt

Aan het station van Hasselt verdelen het Regenbooghuis Limburg en ST-OUT rode lintjes vanaf 16u

30 november: Opvangcentra voor asielzoekers Broechem, Poelkapelle, Sint-Truiden en Brussel

Diverse acties waaronder uitdelen van condooms en rode lintjes, quiz en film, gratis hiv-tests, milkshake en cake met boodschap (Broechem), infosessies over hiv, film en het maken van een poster "Stop Aids" (Poelkapelle), infostand en mogelijkheid gratis soa-test (Sint-Truiden), infosessies en love day met muziek, snoepjes, liefdesboodschappen en infostands (Brussel). 

1 december: Stationsactie en solidariteitsmars in Brussel

Zowel in Brussel Centraal als Brussel Zuid en de metrostations zullen tussen 11u en 14u en van 14u tot 17u vrijwilligers van Sensoa en Plate-fome Prévention Sida rode lintjes uitdelen aan de reizigers. In de namiddag vertrekt de solidariteitsmars van het centraal station richting Grote Markt, gevolgd door een quiltspreiding in het Stadhuis.

1 december Sing for Life 2012! Voices Against  Aids!

Drie Brusselse koren met een eigen en wel heel verschillend repertoire brengen het benefietoncert Sing for Life! Voices against AIDS. Tapalanote, het koor van Brussels Gay Sports zingt pop en Franse chanson, Le Petit Sablon brengt klassiek werk en Anaconda, het Brusselse latino koor, brengt de sfeer erin met latijns-amerikaanse liederen.

Praktisch: Sint-Bonifaas-kerk in Elsene, Vredestraat 21a-23, 1050 Brussel, €8 (vvk)/€ 10 (kassa)  

1 december: Bezinningsmoment Wereldaidsdag

Casa Rosa (Gent) organiseert samen met  demens.nu, Feniks en Sensoa een bezinningsmoment met getuigenissen, film teksten en live muziek.

1 december: Levend Lint-actie in Hasselt

Vanaf 15u wordt een levend rood lint gevormd op de Grote Markt in Hasselt

1 december: Cherchez La Femme-concert in Sint-Truiden

Chris Mazarese en band zingen voor Wereldaidsdag in de Roxy.

1 december: Opvangcentrum voor asielzoekers Kapellen

Infosessie over hiv en aids door de NGO "Why me" i.s.m. het Intsituut voor Tropische Geneeskunde en Sensoa. 

2 december: Antwerp Diner in de Zuiderkroon

Restaurant- en hoteluitbaters zetten hun beste beentje voor om van dit jaarlijkse prestigieuze fondsenwervende evenement een gebeurtenis te maken. De opbrengsten gaan naar diverse hiv- en aids-projecten, waaronder eentje van Sensoa.

7 december: slotevenement Knitting Against Aids in Brussel

In de Beursschouwburg kan je tijdens het slot van dit initiatief van het Rainbowhouse grasduinen in letterlijk honderden sjaals, er is een ‘Knit & Bid’-modeshow met gelegenheidsmodellen (waaronder enkele Sensoa-personeelslden) en dj-sets.

18 december: Avondseminarie over de Wereldaidsconferentie 2012 in het Intsituut voor Tropische Geneeskunde

Seminarie met Prof. Bob Colebunders, Dr. Marc Vandenbruaene en Dr. Eric Florence over de Wereldaidsconferentie 2012, farmaco-preventie en State of the art hiv-therapie

Praktisch: Campus Rochus, aula P.G. Janssens, Sint-Rochusstraat 45, Antwerpen
Inschrijven verplicht via gdegreef [at] itg.be
20u tot 22u