Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Seks? Nee, dank u.

16/05/2011 - 12:00

U heeft het misschien wel al eens meegemaakt. U heeft een relatie, maar u voelt zich niet seksueel aangetrokken tot uw partner of u heeft geen behoefte aan seks met uw partner. Of u zou het helemaal niet erg vinden om zonder seks door het leven te gaan, u heeft er niet de minste interesse in. Als u dan toch seksueel actief bent, is dat niet omdat u dat zelf graag wil.

Pas sinds kort wordt de term aseksualiteit steeds meer gebruikt om deze situatie te benoemen. Er is echter nog maar weinig over geweten. Ook over de beleving van aseksuele mensen is weinig bekend: hoe ervaren zij het aseksueel zijn? Hoe beïnvloedt dit relaties met anderen? Hoe gaat een (eventuele) partner er mee om?

In het kader van een doctoraatsonderzoek van UGent en KULeuven is men op zoek naar mannen en vrouwen die zich in deze situaties herkennen. Om hier meer inzicht in te krijgen, wil men graag individuele interviews afnemen.

Door uw deelname kan u ons helpen meer inzicht te verwerven in het leven en omgaan met aseksualiteit, wat behoeften zijn tot ondersteuning. Ook voor uzelf kan het opluchten om openhartig te spreken over deze situatie. Indien u dat wenst kunnen wij u ook in contact brengen met professionele hulpverleners.

De interviews worden afgenomen tussen mei en augustus 2011 in Gent of Leuven (naar keuze). Eventuele vervoersonkosten worden terugbetaald. De interviews nemen maximaal twee uur in beslag en zijn uiteraard volledig vertrouwelijk. De gegevens verkregen uit de interviews worden anoniem verwerkt.

Voor meer informatie kan u mailen naar ellen.vanhoudenhove [at] ugent.be of bellen naar het nummer 09-332.20.87.